НОВИНИ

Йорданка Фандъкова: С абонаментна карта цената за пътуване може да е и 50 ст.

Не толерирам по никакъв начин обвързаности или съмнения за това. Заместник-кметът по транспорта Любомир Христов постъпи отговорно с депозираната си оставка, защото съмнения винаги ще останат. Въпреки това той допринесе за развитието на инфраструктурата на столицата. Той няма отношение към спорната обществена поръчка, отговорни са от Центъра за градска мобилност (ЦГМ), затова и поисках оставките на ръководството, докато тече проверката. Това заяви в "Денят започва" кметът на София Йорданка Фандъкова. Тя очаква оставките от ЦГМ да бъдат депозирани днес.

bnt avatar logo
от БНТ
08:36, 25.04.2016
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

Йорданка Фандъкова заяви, че все още не е имала предложения за заместник на Христов, но подчерта, че за поста ще се търси експерт, не очаква предложения за партийни кандидатури.

Информацията за всяка обществена поръчка е качена в сайта на Центъра за градска мобилност, гарантирана е прозрачност, а ръководството е избрано с конкурс.

За мен беше важно да се назове реалната цена на пътуване в градския транспорт. Общинският съвет прие стойността, която беше посочена от ЦГМ. Цената на абонаментните карти, обаче, остава непроменена. Така реално цената може да бъде до 50 ст. за пътуване, подчерта столичният кмет. Тя изрази надежда, че скоро ще заработи и електронната система за таксуване, за да е по-справедливо и самото таксуване - за изминато разстояние например.

Половината от средствата по ОП "Региони в растеж" ще отидат за развитието на релсовия транспорт в столицата. Договорът с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще бъде подписан утре, подчерта Фандъкова.

След Великденските празници започват ремонтните дейности по бул. "Монтевидео", тече цялостно обновяване и на 70 по-малки улици.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тома Биков: ДПС се намира във военно положение и избира генерал
Тома Биков: ДПС се намира във военно положение и избира генерал
Четири коалиции влизат в новия сръбски парламент
Четири коалиции влизат в новия сръбски парламент