НОВИНИ

Йорданка Фандъкова: Заплатите на шофьорите в София ще станат над 1800 лв.

Кметът на София Йорданка Фандъкова съобщи в Сутрешния блок на БНТ, че след новото увеличение на заплатите на шофьорите и ватманите от градския транспорт, средното брутно месечено възнаграждание ще надхвърли 1800 лв.

bnt avatar logo
от БНТ
08:26, 14.03.2019
5974
Чете се за: 00:54 мин.
У нас
Йорданка Фандъкова, кмет на София: Факт е че имаме проблем с недостига на шофьори и ватмани в градския транспорт. Този роблем води до доста сериозни часове извънреден труд, което е недопустимо, защото означава повече рискове и за пътниците.

Днес общинският съвет ще гласува увеличение с 10% на заплатите на шофьорите от 1 април, което е второ от началото на годината.

С него работната заплата ще достигне 1150 лв, като водачите имат право и на до 100 лв бонуси за добра работа. Така средното брутно работно възнаграждение става над 1800 лв, съобщи кметът.

За извънреден труд шофьорите и ватманите ще могат да получават допълнително и до 200 лв месечно.

Парите за увеличение ще са за сметка на бюджета на Столична община.

Йорданка Фандъкова, кмет на София: Надявам се с тази стъпка да запазим шофьорите и ватманите и да привлечем нови.

Кметът посочи, че продължават преговорите със синдикатите, които предлагат ежегодно нарастване на възнагражденията с 10% през следващите три години. Като целта е професията да стане привлекателна.

;

Фандъкова отрече съобщенията, че фирмата, която ремонтира столичната улица "Граф Игнатиев" ще получи безлихвен заем от общината.

Йорданка Фандъкова, кмет на София: Междинните плащания по Оперативна програма "Региони в растеж" бяха възстановени и имаме верифицирани средства.

Кметът обясни, че премахването на ограничителите по улицита се прави заради безопасността на гражданите, след като поредица от инциденти се случиха на "Граф Игнатиев" в последните месеци.

Главният архитект и проектантите ще мислят за нови варианти. Фандъкова съобщи, че ремонтът на улицата ще продължи до април.

Йорданка Фандъкова, кмет на София: Ще искам надзорните органи да връщат фирмата, докато всичко не стане добре.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Рязко са се увеличили пожарите в земеделски земи в Благоевградско
Рязко са се увеличили пожарите в земеделски земи в Благоевградско
Експерт предупреждава за риск от недостиг на гориво
Експерт предупреждава за риск от недостиг на гориво