НОВИНИ

Световните реакции след оставката на Тереза Мей

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заяви, че оставката на британския премиер Тереза Мей няма да промени позицията му относно споразумението за Брекзит, което беше одобрено от всички страни членки.

bnt avatar logo
от БГНЕС
14:10, 24.05.2019
Чете се за: 00:26 мин.
По света
световните реакции оставката тереза мей

Германският канцлер Ангела Меркел също отбеляза решението на Мей да подаде оставка „с уважение” казвайки, че те имат една добра връзка изградена на доверие.

Меркел очаква да работи с Мей в същия дух докато тя е на позицията. Отбеляза, че Берлин „иска да запази близкото си сътрудничество и близките връзки с британското правителство”.

Брекзит без сделка изглежда неизбежен, след като британският премиер Тереза Мей обяви оставката си, което проправя пътя за превземане на властта от хардлайнерите, предупреди Испания.

"При тези обстоятелства, твърдият Брекзит изглежда е реалност, която е почти невъзможно да бъде преодоляна", заяви говорителката на испанското правителство Исабел Села, добавяйки, че "британското правителство, британският парламент ще бъдат " единствено отговорни за излизането без сделка (от ЕС) и неговите последствия“.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
19 830 мигранти и бежанци са стигнали в Европа от началото на годината
19 830 мигранти и бежанци са стигнали в Европа от началото на годината
Ципрас: Турция е непредвидим съсед
Ципрас: Турция е непредвидим съсед