НОВИНИ

Юнкер не изключва вариант жена да оглави Еврокомисията

Председателят на Европейската комисия (ЕК) Жан-Клод Юнкер не изключва възможността на неговия пост да дойде жена. Той се застъпва и за увеличаване броя на жените на ръководни постове в изпълнителната власт на ЕС. Това стана ясно по време на на пресконференция, която Юнкер даде при посещението си в Словения.

bnt avatar logo
от БГНЕС
21:38, 06.06.2019
Чете се за: 00:20 мин.
По света
юнкер изключва вариант жена оглави еврокомисията

60% от завършващите университетите са жени. Никога не бих изключил, че жена може да оглави Еврокомисията. Но това не е коментар за незабавни действия, обясни председателят на ЕК.

Мандатът на Юнкер приключва в края на октомври. Имената на наследниците на позициите председател на ЕК и висщ представител за външната политика трябва да бъдат съгласувани от лидерите на срещата на върха на ЕС на 20-21 юни, след което се представят за одобрение от Европейския парламент.

Сред забележимите кандидати от европейските партии, участвали в изборите за Европейски парламент, има две жени 0 това са Маргрета Вестагер, номинирана от либералите и подкрепена от привърженици на френския президент, както и лидерът на европейските Зелени в ЕП Ска Келер.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
До 10 000 лв за работодател при назначаване на служител с трайни увреждания
До 10 000 лв за работодател при назначаване на служител с трайни увреждания
Тактическо учение Strike Back 2019 стартира на полигона Ново село
Тактическо учение "Strike Back 2019" стартира на полигона "Ново село"