COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Юнкер: Никой няма да се противопостави на отлагане на Брекзит

Председателят на Европейската комисия Жан Клод Юнкер заяви в интервю за германски вестник, че никой няма да се противопостави на отлагане на Брекзит. По думите му, всяко решение за искане на повече време зависи от Великобритания.

от БНТ
06:34, 19.02.2019 (обновена)
Чете се за: 00:36 мин.
По света

Никой няма да се противопостави на отлагане на Брекзит. Това посочва Жан-Клод Юнкер в интервю за германския вестник "Щутгартер цайтунг".

Колко може да бъде отложен Брекзит, председателят на Европейската комисия казва, че няма представа, но думите му бяха определени като силен сигнал към Лондон.

Самата Великобритания остава разделена по въпроса за напускането на Евросъюза. Очаква се днес лидерът на лейбъристката опозиция Джереми Корбин да призове правителството на Тереза Мей да подкрепи плана на неговата партия за постоянен митнически съюз с ЕС.

Мей вече многократно заяви, че членството в такъв съюз ще попречи на британците да водят самостоятелна търговска политика.

По план Великобритания трябва да напусне ЕС на 29 март.

На този фон беше оповестено проучване какво мислят европейците за Брекзит. Сондажът по поръчка на телевизия Евронюз показва, че темата вълнува много малка част от европейците, включително британците.

Една трета от французите и италианците дори смятат, че Великобритания вече е напуснала ЕС.

Запитани за потенциалния ефект от Брекзит за Великобритания, ЕС и отделните страни членки мнозинството от анкетираните не успяват да посочат конкретен отговор.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Омбудсманът поиска безлихвени кредити за хора с неплатени, но декларирани осигуровки
Омбудсманът поиска безлихвени кредити за хора с неплатени, но декларирани осигуровки
Евгения Банева с нов опит да излезе от ареста
Евгения Банева с нов опит да излезе от ареста