НОВИНИ

Южният плаж в Слънчев бряг откри сезона

Днес Южният плаж в Слънчев бряг откри официално „Сезон 2018”. От 8.00 часа сутринта работа започнаха първите водни спасители. Летуващите ще разчитат на смелостта и бързината на общо 18 обучени спасители.

южният плаж слънчев бряг откри сезона
bnt avatar logo
от БНТ
13:48, 01.06.2018
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

Бройката им ще се увеличава поетапно. Девет спасителни поста ще бдят за сигурността на туристите на южния плаж. Към момента най-младият спасител на южната ивица е 23-годишен, а най-възрастният на 43 г.

Всеки спасителен пост разполага с необходимото задължителното оборудване, а на целият отряд в кризисна ситуация са на разположение спасителни джетове. Осигурена е и медицинска служба, която може да окаже помощ в случай на нужда. Обозначени са и зоните за къпане с шамандури.

;

Морската вода вече достига 22-23 градуса и е добра за къпане. Спасителите предупреждават туристите да бъдат особено внимателни, когато използват вълните, за да ги изтласкват до брега. Трябва да се прави разлика между различните типове вълнение - мъртво, ветрово и прибойно, каза старши спасителят Здравко Кутрев. Особено
опасно е мъртвото, при което скачащите на вълните туристи се приземяват на дънни ями или попадат в течения. Така те рискуват живота си.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Заради ремонт ще бъде затруднено движението при ГКПП Кулата
Заради ремонт ще бъде затруднено движението при ГКПП "Кулата"
МВнР: Водата в Босилеград и с. Райчиловци временно e негодна за пиене
МВнР: Водата в Босилеград и с. Райчиловци временно e негодна за пиене