З0 млн. допълнително ще получат общинските и областните болници

З0 милиона допълнително ще получат общинските и областните болници от държавата. Това беше договорено на среща в Министерския съвет между здравния и финансовия министър и Сдружението на общинските болници.

Цанка Николова
от Цанка Николова
преди 1 година
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

Допълнителният ресурс ще дойде от преструктуриране на разходите в държавния бюджет. Така с вече заложените за тази година средства за областните и общински болници, общата сума, с която ще разполагат е 66 милиона лева, обясни здравният министър.

Част от допълнителните средства ще отидат за увеличение на заплатите на медиците.

Кирил Ананиев, министър на здравеопазването: Тъй като сега става въпрос за общинските болници искам да ви кажа, че това увеличение ще бъде между 25 и 40 процента, увеличение на разходите за персонал и увеличението ще бъде диференцирано. Увеличението при областните болници е между 10 и 15 процента.
Неделчо Тотев, председател на Сдружението на общинските болници: Лично ние сме удовлетворени, защото това за нас е една първа стъпка в правилна посока, която ние отдавна се мъчим да насочим разговорите и затова сме удовлетворени и затова няма как да искаме повече на този етап, но това за нас е началото.
Топ 24
Най-четени