Нашата позиция за машинното гласуване е константна - ние сме "за" машинното гласуване. Тук става въпрос за принципи. Не може във вторник да се внася законопроект, в петък да се обсъжда - това заяви в "Още от деня" Филип Попов от БСП по повод липсата на кворум в Народното събрание, където днес трябваше да бъде обсъдено отпадането на машинното гласуване за предстоящите местни избори.

Гост по темата беше и Десислава Атанасова от ГЕРБ.

Според Атанасова общественото обсъждане, за което от опозицията настояват, е несериозен довод за пореден път БСП и ДПС да не се регистрират за пленарно заседание. Във вторник ще има извънредно парламентарно заседание, потвърди тя.

Филип Попов допълни, че от БСП няма да напускат парламента, ще присъстват в пленарната зала при гледането на други законопроекти. По думите му е имало достатъчно време, в което да бъдат разрешени пропуските при машинното гласуване.

Десислава Атанасова каза, че от ГЕРБ предлагат машинното гласуване да отпадне за местните избори и парламентарните, а не изцяло. Един глас с машина струва 58 лв., хартиен глас струва 77 стотинки, аргументира се тя. Филип Попов опонира, че това се дължи на висока наемна цена. Ако се закупят и лицензират и се използват в 15-20-30 избори, цената на глас ще падне.

Провал на заседанието на парламента за машинното гласуване

Провал на заседанието на парламента за машинното гласуване

Провал на заседанието на парламента, на което депутатите трябваше да гласуват на първо четене предложението на управляващите за отмяна на машинното гл...