За или против казармата - коментар на Милен Михов и Едуард Папазян

Отново се лансира идеята да се върне задължителната казарма. Защо да правим крачка назад към връщането на наборната военна служба? Темата коментираха в студиото на Сутрешен блок депутатът от ВМРО Милен Михов и спортният журналист Едуард Папазян.

от БНТ
преди 5 месеци
Чете се за: 00:38 мин.
У нас
Милен Михов, ВМРО: Държави далеч по-големи и по-демократични от нас в своето традиционно развитие днес правят тази крачка, ще припомня, че президентът на Франция г-н Саркози в своята предизборна кампания беше поставил въпроса за връщането на наборната армия и той реализира тази идея. Така че има ред фактори, като започнем от чисто конституционните текстове, които ясно определят, че защитата на отечеството е въпрос на чест и на дълг на всеки български гражданин и той трябва да бъде способен и подготвен да защитава това и да стигнем и до обществените настроения, националната сигурност и това, че българското общество възприема положително тази идея.

Спортният журналист Едуард Папазян бе категоричен, че "във Франция не се връща наборната военна служба, не се връща никъде". От общо 27 членки на НАТО, 5 имат наборна служба и аз понеже съм бил в казармата 2 години, знам, че това е най-тъпото нещо на света, каза Папазян.

Едуард Папазян: Идеята да се върне задължителната казарма я възприемат положително само хората, които смятат, че ще имат някакви ползи от връщането на наборната военна служба.

Вижте целия разговор във видеото.

Топ 24
Най-четени