НОВИНИ

За кървавия Великден в Шри Ланка от първо лице

За атмосферата в страната след атаките разказват българин, който се намира в Коломбо и гражданин на Шри Ланка. С тях разговаря Надежда Василева...

Надежда Василева
от Надежда Василева
20:07, 21.04.2019
Чете се за: 00:39 мин.
По света

Мартин Васев пристигнал в Шри Ланка в четвъртък вечерта. По време на експлозиите бил в курортно селище извън столицата Коломбо. Намираме го на летището, което работи под засилена охрана, а всички се проверяват още преди влизане в сградата.

Мартин Васев: Ситуацията в държавата както предполагате е доста критична, обявен е вечерен час, който влезе в 6 часа и сега аз чакам на опашка на летището в столицата Коломбо да се изтеглим, но мерките за сигурност са много сериозни. Улиците са абсолютно чисто празни. Не може да се срещне никой навън и не виждам аз паника поне.
;

Пиятиса Перера живее в Коломбо, женен е за българка. По време на взривовете бил в дома си.

Пиятиса Перера: Хората са се паникьосали, не знаят още какво става. 3 бомби гръмнаха още към 8:30 - 9:00 часа сутринта. Никой не знае за какво става въпрос, ще видим утре, вдругиден цялата информация.

От българското външно министерство препоръчват нашите сънародници в Шри Ланка да избягват религиозните храмове и местата, където се провеждат религиозни прояви и да са предпазливи при големи събирания на хора и демонстрации. При необходимост, българите могат да се свържат с посолството на страната ни в Делхи на телефони: + 91 11 26115549; +91 11 26115550.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Най-вероятно ще има втори тур на президентските избори в Северна Македония
Най-вероятно ще има втори тур на президентските избори в Северна Македония
След серията атентати в Шри Ланка: Над 200 убити и повече от 450 души са ранени
След серията атентати в Шри Ланка: Над 200 убити и повече от 450 души са ранени