НОВИНИ

За първи път в България Музикален Хакатон - симбиоза между музика и технологии

През новата година на 28-29 Януари 2017 г. в София ще се проведе първият Музикален Хакатон в България. Неговата цел е да се поощри използването на технологиите и създаването на музика.

Виктор Дремсизов
от Виктор Дремсизов
21:22, 19.09.2016
Чете се за: 00:29 мин.
У нас
За първи път в България Музикален Хакатон - симбиоза между музика и технологии

Участниците ще използват иновативните технологии, за да създават музика и екипи, които да разработват технологии, приложения и роботи за музика. Фокусът на Музикални Хакатони България е насочен към развитието на творчеството, създаването на приятелства, активното използване на технологии и разработването на проекти, които да се надграждат в бъдеще.

На събитието екипите ще разработват проекти по теми, които включват технологии за музика, визуализации на музика, приложения и роботи за музика, както и физика, музика и наука, и много други. Няма възрастово ограничение за участие.

Организаторът д-р Милена Крумова се надява, че симбиозата между музиката и технологиите ще е предпоставка за страхотни нови идеи и предприемачески проекти. Инициативата е в съответствие с политиките на ЕС за развитие на иновациите, активното използване на технологиите, развитието на предприемачеството и най-вече развитието на ключови за младите хора - умения за общуване, дигитални умения, работа в екип и креативност, както и споделянето на културните и междукултурните традиции.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Двама италианци са отвлечени в Либия
Двама италианци са отвлечени в Либия
Започва Златна роза
Започва "Златна роза"