НОВИНИ

За първи път у нас пристига йордански външен министър

По покана на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева за първи път в България пристига йордански външен министър, съобщиха от МВнР. Айман Сафади, министър на външните работи на Хашемитското кралство Йордания, ще бъде на посещение у нас от 19 до 21 август.

първи път нас пристига йордански външен министър
bnt avatar logo
от БНТ
11:39, 19.08.2019
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Екатерина Захариева ще приеме министър Сафади в МВнР на 20 август 2019 г. за разговор на четири очи, след което ще се състоят пленарни разговори между двете делегации.

Двамата министри ще подпишат споразумение за визово облекчение на притежателите на дипломатически и служебни паспорти. Екатерина Захариева и Айман Ал-Сафади ще дадат изявление пред медиите.

Екатерина Захариева беше на посещение по покана на Айман Сафади в Йордания през декември 2018 г. Двамата министри са се срещали и в рамките на различни международни форуми в последните месеци - на Европейския съюз и Лигата на арабските държави, на срещата за Близкия изток в Дъблин, в ООН.

Йордания е ключов партньор на България, на Европейския съюз и НАТО в региона на Близкия изток. Стокообменът между България и Йордания за първите 4 месеца на т.г. възлиза на 9,7 млн. долара като в сравнение със същия период на 2018 г. бележи ръст от повече от 21 на сто. За 2018 г. двустранният стокообмен възлиза на стойност 25,2 млн. долара.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Катастрофа затвори за 3 часа магистрала „Хемус край Девня
Катастрофа затвори за 3 часа магистрала „Хемус" край Девня
418 души са арестувани в Турция заради връзки с ПКК
418 души са арестувани в Турция заради връзки с ПКК