НОВИНИ

"За смисъла на астрологията" е една от най-четените книги у нас

Една книга - и то на наш колега режисьор - не пада от топ 10 на книгите, които напоследък българите четат. "За смисъла на астрологията" - прогнози за 2017 година - на известния наш документалист Стилиян Иванов неслучайно привлича читателите. Вижте повече в репортажа на Даниела Кънева.

bnt avatar logo
от Даниела Кънева
18:35, 06.12.2016
Чете се за: 00:40 мин.
Още

Той е известен повече с филмите си за духовни титани на нашето време и в древността - Орфей, Петър Дънов, Петър Димков. В момента работи върху филм за дервишите. Търси началото на света повече към Изтока - сигурно, защото и ние идваме оттам. Съдбата е благосклонна към него - завършил е математическа гимназия, ученик е на Хачо Бояджиев в НАТФИЗ и прохожда като документалист в БНТ. Търси винаги отговор на въпроса - кои сме ние, защо сме тук на Земята. Това го води и в книгата му "За смисъла на астрологията".

Стилиян Иванов: Астрологията е една от най-древните науки. Заедно с математиката, астрономията. Сигурно още с появата на човека на Земята в най-дълбока древност. Тогава хората са нямали пари и са се възприемали като част от големия свят. И днес в центъра на Делхи ще видите каменна обсерватория от векове, на японските острови - каменни кръгове кромлехи на 4 хиляди години и по тях хората са съобразявали живота си с движението на небесните тела. Но както учи Буда - аз проправям само пътя, но вие самите трябва да го извървите.

Така че според източната мъдрост, съдбата е съдба, но животът е в нашите ръце. И астрологическите размишления на математика-режисьор могат да ви бъдат от полза.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Радан Кънев: ГЕРБ са лош и нелоялен партньор и винаги са били такива
Радан Кънев: ГЕРБ са лош и нелоялен партньор и винаги са били такива
Десет дни жителите на дупнишкото село Джерман са без вода
Десет дни жителите на дупнишкото село Джерман са без вода