НОВИНИ

За срещата с ценната реликва на Апостола разказва Йордан Димитров

Оригиналът на тефтерчето на Васил Левски беше изложен за няколко часа в Народната библиотека в София. Хиляди посетители видяха изписаните страници от ръката на Апостола на свободата. Оригиналът на тефтерчето се съхранява в трезора на БНБ и беше изваден при изключителни мерки за сигурност. Показването на тефтерчето за широката публика се прави за първи път. Поводът е 180 години от рождението на Васил Левски.

bnt avatar logo
от Йордан Димитров
20:21, 16.07.2017
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Силата и енергията за свобода накара хората да видят тефтерчето на Левски в Народната библиотека. Зад кориците е и личният свят на Апостола - със страховете, мечтите и отдадеността към хората.


;
доц Красимира Александрова: Днешното събитие е наистина празнично, заредено с положителна енергия. То е повод за патриотично настронеие, защото видях хора на различни възрасти, които се просълзяват, докосвайки се до тефтерчето на Левски.
акад. Дончев: Левски си върши работата. Просто това, което се случва, показва, че идеите на Левски са все още живи. Младежта по целия свят усеща, че има нужда от криле. Ние не им даваме възможност да си отворят крилата. Този човек е личността и духът, който им показва, че просторът и красотата ги чака, чистотата и светлината.
;

Събитието не пострада от липсата на политици. Важното е, че народът беше там. Все пак реакция от страна на политиците имаше - като на президента Румен Радев и премиера Бойко Борисов.

;;

Не знам дали Народе???? е послание, но и днес то важи. Посланието на тефтерчето е за свободата на личността, да се чувстваме свободни в действията си и да не се безпокоим да бъдем себе си.

;

Кампанията беше наистина много успешна. БНТ беше медиен партньор и се радваме, че работихме заедно с Народната библиотека. Имаме и други идеи и ще има нови инициативи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лошото време в България взе жертви на пътя
Лошото време в България взе жертви на пътя
В Кресна се оплакват от деца-вандали
В Кресна се оплакват от деца-вандали