НОВИНИ

За трети дежурен екип настояват в Спешния център в Сандански

Служители от Спешния център в Сандански настояват да има и допълнителен екип за дежурства в региона. В момента два екипа на спешна помощ отговарят за града, околните села и пътя от Кресна до Кулата. Според медиците това е крайно недостатъчно.

bnt avatar logo
от Николай Янев
07:09, 10.04.2017
Чете се за: 00:50 мин.
Още

Освен в Сандански, екипите се отзовават за спешни случаи и в доста села.

Кирил Коджабашев - шофьор: Броил съм ги на картата, консултирали сме се - 72 села са по картата на Благоевградска област. - С тези два екипа? - С тези два екипа.

Част от селата са в съседната община Струмяни, в която няма Спешен център. Немалко от тях са отдалечени, а пътищата дотам са в окаяно състояние.

Иван Ризов - шофьор: Като отидем, най-малко се бавим един час надолу, един час нагоре... оставиш линейката на площада, оттам 100 или 200 метра се катерим по баирите да отидем до човека.

Често се налага да транспортират и пациенти на санданската болница до Благоевград или София, тъй като здравното заведение няма своя линейка.

Людмил Митрев - фелдшер: Ние отговаряме за ПТП-та от Кулата до Кресна. Малко преди Кресна - това е наш район. С две линейки - едната като отиде горе на Добри лаки, другата замине за София - кой ще отиде на катастрофата – никой. Ние имаме нужда от нова, не нова кола – екип.

Шефът на Центъра за спешна медицинска помощ в Благоевград д-р Красимир Михайлов каза, че въпросът за допълнителен екип в Сандански е поставян многократно пред здравното министерство. Отговорът е, че няма средства. Водени са разговори и с общинското ръководство.

По думите му, се търсят възможности регионът да не остава без спешен екип. Когато двете местни линейки са извън града и се появи друг спешен случай, се изпращат екипи от Петрич, Кресна или Благоевград.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Среща на премиера Огнян Герджиков за проблемите на земеделските производители
Среща на премиера Огнян Герджиков за проблемите на земеделските производители
​Над 30 случая на морбили в Пловдивско през последния месец
​Над 30 случая на морбили в Пловдивско през последния месец