НОВИНИ

Забравен багаж блокира почти два часа метростанцията на Софийския университет

Полицията на крак днес по обед заради забравени багажи в метрото и в трамвай. За да бъде проверена безстопанствена чанта, мотрисите на метрото преминаваха транзит през станция "Софийски университет Св. Климент Охридски" почти два часа, а движението на трамвайни линии 3, 8 и 10 беше отклонено в глуха линия заради изоставен куфар в трамвай.

Светлозара Лазарова
от Светлозара Лазарова
18:17, 12.06.2017
Чете се за: 00:54 мин.
У нас

След получен сигнал за изоставен багаж, полицейските екипи отцепват спирката на метрото на Софийския университет. Изпратени са специализирани екипи да обезвредят багажа, който се е намирал близо до релсите.

Всички мотриси подминават метростанция "Софийски университет" след 11:30 часа, когато там е открит забравен багаж. Човекът, който е оставил чантата си на перона обаче сигнализира спецчастите.

Владимир: Няма нищо вътре. Има само хартия, само документи.

БНТ: - А къде забравихте чантата?
- На перона, на металната седалка. Съжалявам. Досетих се 15 минути след това и се обадих на службите. Действаха много професионално, на много високо ниво. Благодаря им, че ми съдействаха и че ми спасиха чантата, че не я взривиха.

По същото време специализираният отряд за борба с тероризма извърши проверка и по сигнал за изоставен куфар в трамвайна мотриса в района на пл."Възраждане". Пътниците бяха свалени от превозното средство и то бе изведено в глуха линия. След като бе установено, че куфарът е празен, движението бе възстановено.

Главният секретар на Министерството на вътрешните работи - главен комисар Младен Маринов коментира, че след терористични актове, хората стават по-наблюдателни и подават повече сигнали.

Младен Маринов - главен секретар на МВР: Не е изненада, че се пускат такива сигнали. Така трябва и да бъде. Гражданите трябва да бъдат бдителни, а що се касае до нашите действия, ние прилагаме стандартни оперативни процедури.

Естествено, не изключваме и варианта да бъдем подложени на някаква проба от определени лица, затова във всеки един случай действаме светкавично и изпълняваме процедура.

В момента нивото на заплаха в стараната ни е най-ниското - трето, а службите са в код "жълто", което означава "в готовност".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Парк „Македония“ е  новото  място за отдих и фестивали в Благоевград
Парк „Македония“ е новото място за отдих и фестивали в Благоевград
Антикорупционни протести в Русия. Задържаха критика на Путин - Алексей Навални
Антикорупционни протести в Русия. Задържаха критика на Путин - Алексей Навални