НОВИНИ

Зачестяват кражбите във вилните зони на Русе

Собственици на имоти край Русе се оплакват, че зачестяват кражбите във вилните зони около града. Причината е, че през студените месеци тези райони обезлюдяват, а крадците се възползват точно от това.

bnt avatar logo
от Автор: Галя Пенчева
06:56, 14.01.2016
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Валентин Колимечков живее във вилната зона „Левента” повече от 15 години. В района е постоянно. Съседите му обаче идват само през почивните дни, когато времето е хубаво, а крадците само това чакат. Според Колимечков, набезите зачестили след като хората си прибрали гроздето от лозята и направили вино.

Валентин Колимечков: Разбиват, човекът си направил вино, смлял го. Каквото източили, източили, но от завис бутнали бидона и го съборили на земята. Всичко каквото им падне под ръка – метали предимно, оградна мрежа крадат. Не прощават.

Почти няма врата или ограда във вилната зона, на която да не е закачена табела „Зло куче”. Лаят им обаче не стряска крадците.

Валентин Колимечков: Влачат и не си поплюват, да се притесняват поне вечер. Изнасят си хората. Събарят къщи, къща с бетонова плоча я разбиват, за да вземат арматурата. Не се разчита много на кучетата. Тука, комшията, и той има зло куче. Ние се пазим взаимно тука, понеже тука живеем.

За да се справят с проблема, част от хората тук са сложили охранителни системи. Поредният регистриран обир във вилната зона е на техника и накити, за общо 1000 лева. По данни на полицията през миналата година в Русе са извършени по-малко кражби в сравнение с 2014-а, общо 471, от които са разкрити 195. Задържани са над 170 души.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Какви са цените на горивата във вашия град?
​Какви са цените на горивата във вашия град?
Aкцията на МВР за сигурността в малките населени места още е в ход
Aкцията на МВР за сигурността в малките населени места още е в ход