НОВИНИ

Зачестяват обирите на магазини във великотърновските села

Зачестяват обирите от хранителни магазини във великотърновските села. Само за последните няколко месеца крадци са успели да разбият десетки магазини, като от тях основно задигат цигари и наличните пари в касите. Някои от тях са обирани повече от един път, а собствениците разказват, че бандата действа толкова ловко, че дори в много от случаите датчиците на охранителните системи не се задействат.

bnt avatar logo
от Мирела Бориславова
19:35, 12.02.2018
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Димитър Илиев е собственик на хранителен магазин в село Куцина. В края на декември група маскирани мъже нахлули в обекта му малко преди полунощ и за по-малко от две минути го разбили и задигнали всички налични цигари и пари.

Димитър Илиев – собственик на магазин в село Куцина: Щетите са към 2700 с ремонта, който направихме над 3000. Те крадат само цигари, защото цигарите са стока, която е лека, не се чупи и бързо се продава. Обирът става в сравнително ранен час 11:30. Никой не е защитен, аз не съм защитен!

В същата нощ, бандата успяла да разбие общо четири търговски обекта в района.

Георги Петков – собственик на магазин: Всичко се случва в рамките на една-две минути, преди да дойда в офиса и да отида да заключвам. Чух някакъв шум и докато отида, гледам входа на вратата разбита!

Някои от магазините са разбивани няколко пъти, затова и собствениците живят в постоянен страх.

Калоян Димитров – собственик на магазин с. Страхилово: Сега преди седмица се случи за втори път.Зломяват прозореца, следнего ролетната щора е нарязана с ножица, маскирани с шапки, качулки, с ръкавици. Щетите от двата обира са ми за 10 000 лева!

От Областната дирекция на МВР във Велико Търново заявиха, че до момента няма задържан и по случая текат процесуално-следствени действия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Карнавалът в Рио навлезе в най-горещата си фаза
Карнавалът в Рио навлезе в най-горещата си фаза
В търсене на най-добрия подарък за Свети Валентин
В търсене на най-добрия подарък за "Свети Валентин"