НОВИНИ

Задължиха стопаните в Ямболско за доброволно клане на домашните прасета

Съгласно указания за превантивни мерки за предотвратяване разпространението на Африканска чума по свинете, община Ямбол информира стопаните на свине в обекти тип "заден двор", че в срок до 2 август (петък) следва да извършат доброволно клане на животните, съобщиха от общината.

bnt avatar logo
от БГНЕС
16:48, 31.07.2019
Чете се за: 00:25 мин.
У нас
задължиха стопаните ямболско доброволно клане домашните прасета

Територията на Община Ямбол попада в 20-километровата зона около индустриални ферми, в която трябва да се преустанови отглеждането на свине.

Мярката се въвежда във връзка с писмо на министъра на земеделието, храните и горите по повод проведено на 29 юли заседание на Централния епизоотичен съвет и взетите на него решения.

След изтичането на определения срок (2 август) ще се пристъпва към умъртвяване на животните от компетентен орган – Областна дирекция по безопасност на храните, съгласно разпоредбите на чл. 139а от Закона за ветеринарномедицинската дейност.

В 20-километровата зона попадат населените места Коневец, Драма, Малък манастир, Елхово, Чукарово, Синапово, Маломирово, Чернозем, Гранитово, Капитан Петко Войвода, Раздел, Лалково, Тополовград, Лесово, Генерал Тошево и Жребино, Тенево, Самуилово, Николаево, Кермен, Скобелево, Сламино, Джинот.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Акула изненада туристи на плаж в Албания
Акула изненада туристи на плаж в Албания
Принцеса Хая започна съдебна битка с емира на Дубай
Принцеса Хая започна съдебна битка с емира на Дубай