НОВИНИ

Задочен спор между Румен Радев и АПИ за поръчката за нова ТОЛ система

В задочен диалог влязоха избраният за президент Румен Радев и Агенция "Пътна инфраструктура" около поръчката за изграждане на новата ТОЛ система за автомобили над 3,5 тона. В края на миналата година от АПИ информираха, че е възобновяват процедурата за възлагане на обществената поръчка.

Зоя Велинова
от Зоя Велинова
17:39, 03.01.2017 (извънредно)
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Във фейсбук-страницата си Румен Радев нарече „политически спорно решение" възобновяването на процедурата и призова АПИ да спазва нареждането на премиера Борисов за спирането на всякакви обществени поръчки ,или ако са неотложни да се консултират с неговия екип. На своя сайт от агенцията отговориха, че става въпрос не за стартиране на нова обществена поръчка, а за възобновяване на обявена преди повече от 9 месеца поръчка, която е била обжалвана. Уточниха също, че размерът на тази инвестиция няма да е за сметка на държавата, а на избрания изпълнител, който след това ще си я възвърне от събраните такси. По разпореждане на министър-председателят в оставка Бойко Борисов регионалният министър Лиляна Павлова разговаря с Румен Радев, за да разясни процедурата по възобновената обществена поръчка.

Тя също потвърди, че въпросната обществена поръчка не е нова, а възобновена процедура от 5 април 2016 г. Междувременно Комисията за защита на конкуренцията уведоми АПИ, че е постъпила нова жалба по процедурата за тол системата и Пътната агенция отново временно спира обществената поръчка до произнасянето на Комисията за защита на конкуренцията.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хаос на паркинга пред поликлиниката в Благоевград
Хаос на паркинга пред поликлиниката в Благоевград
Бунт в мигрантски приемен център до Венеция
Бунт в мигрантски приемен център до Венеция