НОВИНИ

Задържан е мъжът, пребил двама свещеници в Бургас

Бивш охранител, криминално проявен, снощи е пребил двама свещеници от бургаската католическа църква. Това станало, след като отците му направили забележка да не краде цветята от украсата на храма.

bnt avatar logo
от Веселин Григоров
20:46, 01.03.2016
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

За побоя е образувано бързо полицейско производство за нанесени телесни повреди по хулигански подбуди. Мъжът беше задържан, но е оказал жестока съпротива.

Горан Горанов, известен в Бургас с поредица хулигански прояви и дръзки нападения, в късният следобед влязъл в католическата църква и взел цветя от украсата на храма и излязъл. Единият от свещениците се обадил в полицията, която реагирала мигновено и го задържала.

Цветелина Рандева-говорител на ОДМВР-Бургас-2: 31-годишния бургазлия е подписал протокол за полицейско предупреждение, но веднага след това се върнал в католическият храм и е нанесъл няколко юмручни удара на свещениците, които за щастие са без сериозни телесни увреди.

Според полицията цветята откраднати от Горан са били предназначени за мистериозните черни кръстове, които заляха различни райони на Бургас през последните седмици.

Само по себе си обаче това не е закононарушение и няма за какво той да бъде подведен под отговорност, коментираха разследващи. Католическата църква остана затворена през целия ден, а отците отказаха да говорят с журналисти.

Те са поляци и служат в Бургас от три години. Междувременно от Районната прокуратура съобщиха, че влиза в сила присъда на Горанов за нападение в нощен клуб в града, преди около две години. Той е бил охранител на бизнесмена Георги Танев, убит при спречкване в центъра на Бургас. По време на делата сам е признавал, че има сериозна наркозависимост.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
По-ниски цени в хотелите в Сапарева баня
По-ниски цени в хотелите в Сапарева баня
През юли завършва изграждането на втория лъч на софийското метро
През юли завършва изграждането на втория лъч на софийското метро