НОВИНИ

Задържаха 11 души с оръжие преди началото на протестите в Хонконг

В рамките на полицейска операция преди началото на протестите в Хонконг са задържани 11 човека, у които е открито оръжие. Полицията съобщава, че са арестувани 8 мъже и 3 жени, които са носели голямо количество оръжие, включително огнестрелно, и над 100 патрона.

bnt avatar logo
от БГНЕС
14:44, 08.12.2019
Чете се за: 00:29 мин.
По света
задържаха души оръжие началото протестите хонконг

Специалните служби предполагат, че групата е планирала да използва оръжията по време на днешните шествия и по този начин да дискредитира полицията, съобщава РИА Новости.

От полицията уточняват, че тези хора са задържани за притежание на огнестрелно оръжие без лиценз, за носене на предмети, които могат да причинят щети, за носене на забранени оръжия и за незаконно събиране.

За първи път от началото на протестите е иззет пистолет, което е предизвикало безпокойство сред органите на реда. Иззети са палки, хладно оръжие, флакони със сълзотворен газ и две бронежилетки.

Предполага се, че част от задържаните са участници в радикална група, която през октомври хвърляше коктейли „Молотов” срещу полицията.

От началото на масовите протести през юни в Хонконг са проведени над 900 демонстрации и протестни маршове. За този период са задържани повече от 5,8 000 човека, като на 932 участника в протестите са повдигнати обвинения.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ердоган: Мюсюлманските държави трябва да осигурят по-добри условия за живот
Ердоган: Мюсюлманските държави трябва да осигурят по-добри условия за живот
Безплатни прегледи за туберкулоза до 13 декември в цялата страна
Безплатни прегледи за туберкулоза до 13 декември в цялата страна