НОВИНИ

Задържаха Елена Поптодорова във Варшава за кражба на козметика

Бившият български посланик в САЩ Елена Поптодорова е била задържана на летището във Варшава за предполагаем опит за кражба на козметика от безмитен магазин.

задържаха елена поптодорова варшава кражба козметика
bnt avatar logo
от БНТ
15:10, 28.02.2017 (извънредно)
6511
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

От външното ни министерство потвърдиха за "По света и у нас" новината, разпространена преди това от руски и полски медии. Инцидентът се е случил в понеделник около 16:00 ч. Козметичните продукти са били на стойност 1600 полски злоти или малко над 720 лева, казаха от външно министерство. Според други медии заради спешен телефонен разговор Поптодорова е изнесла по невнимание козметичен продукт от магазина, за което е била глобена. Поптодорова не е осъществила контакт с българското посолство във Варшава.

Тя е дипломат от кариерата. Оглавявала е няколко дирекции в МВнР. Преди промените от 1989 г. тя е личен преводач на бившия комунистически диктатор Тодор Живков. След първите свободни избори през 1990 г. Елена Поптодорова е избрана за депутат в 7 ВНС от БСП и членува в Комисиите по външна политика, национална сигурност и медиите. Тя е преизбирана за народен представител в в 36-ото, 37-ото и 38-ото Народно събрание на Република България. Поптодорова участва активно в създаването на външната политика на Република България през последните десетилетия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Австрия ще утежни наказанията за мигранти, чиито молби за убежище са отхвърлени
Австрия ще утежни наказанията за мигранти, чиито молби за убежище са отхвърлени
Задълбочава се интригата с обувния цех във Ветрен
Задълбочава се интригата с обувния цех във Ветрен