НОВИНИ

Задържаха кмета на видинското село Чупрене

Задържаха кмета на видинското село Чупрене Ваньо Костин и неговата съпруга по подозрение за нерегламентирана продажба на общинска земя. Специализираната прокуратура и Антикорупционната комисия разследват кмета от ноември 2018 г. Тези земи попадат в територията на бъдещия ски комплекс "Миджур", чието изграждане в близост до Чупрене предстои. През целия ден в кметството се извършваха претърсвания, изземвания и разпити на свидетели.

bnt avatar logo
от Анжела Каменова
18:11, 09.04.2019 (обновена)
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Разследването е по данни за продажба на общински земи на дружества, свързани с роднини на кмета. Извършени са множество претърсвания в община Чупрене, както и в Монтана. Според прокуратурата са събрани множество доказателства.

Ангел Кънев, наблюдаващ прокурор: Утре ще се извърши окончателна преценка колко лица ще бъдат привлечени под наказателна отговорност и каква ще бъде тяхната мярка за неотклонение.

Заедно с кмета беше отведена и съпругата му.

Цветелина Радкова: Какво да коментирам? Като в екшън филм съм.

Заради проверките през целия ден сградата на общината беше затворена за граждани. Според служители от администрацията, за продажбата е имало търгове, които са били обявени.

Галина Каменова, гл. инж. в община Чупрене: Не мисля, че тук е имало пазар, в който са се явявали толкова много хора да купуват земи. Значи цената на земята е изключително ниска, абсолютно неплодородна, когато не се говорило за ски-зона Миджур въобще не е имало търсене и предлагане.

Според проекта бъдещата ски-зона ще е на близо хиляда декара площ. Кметът Ваньо Костин е трети мандат кмет и е избран като независим подкрепен от няколко партии.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентите на България и Ливан ще работят за пряка авиолиния София - Бейрут
Президентите на България и Ливан ще работят за пряка авиолиния София - Бейрут
Кметът на Созопол и зам.-областен управител подадоха оставки пред премиера
Кметът на Созопол и зам.-областен управител подадоха оставки пред премиера