НОВИНИ

Задържаха младежите, нахлули с бухалки в Механотехникума в София

Задържани са нападателите, които нахлуха маскирани и с палки в Професионалната гимназия по механоелектротехника в София. Това са двама младежи - единият на 15, а другият на 18, съобщават от МВР. По неофициална информация, единият е криминално проявен за хулиганство.

Владимир Христовски
от Владимир Христовски
11:37, 08.12.2017
Чете се за: 00:24 мин.
У нас

Инцидентът стана в сряда, но за него беше съобщено едва вчера. Нападателите са търсели десетокласника Любомир, с когото са искали да се саморазправят. Една от версиите, по които работи полицията, е, че става дума за конфликт заради момиче. Момчетата са разпознати и установени след преглед на записа от охранителните камери в училището.

Директорът на техникума заяви пред БНТ, че от вчера гимназията има собствен паник-бутон, и че досега са разчитали на този на Първа частна английска гимназия, с която делят една сграда. Припомняме, че в училището няма охранител, а пропускателният режим се извършва от портиер и дежурен учител. Стана ясно още, че училището е одобрено за купуването на система за контрол на достъпа, която ще възпрепятства свободното влизане на външни хора.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гигантско авокадо може да постави световен рекорд
Гигантско авокадо може да постави световен рекорд
Пак отложиха делото за референдума в Младост
Пак отложиха делото за референдума в "Младост"