НОВИНИ

Оставиха в ареста директора на „Местни данъци и такси" в Тутракан

Директорът на дирекция „Местни данъци и такси“ в община Тутракан Алекси Б., който бе задържан с подкуп от 255 лева на работното си място, от днес е с мярка за неотклонение „Задържане под стража“, след като състав на Силистренския окръжен съд уважи искането на Окръжната прокуратура в града. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна.

оставиха ареста директора местни данъци такси тутракан
bnt avatar logo
от БНТ
10:41, 03.10.2019
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

60-годишният мъж бе привлечен като обвиняем за извършено престъпление по член 301, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Като длъжностно лице той поискал парите от 40-годишния Севгинай А., за да бъде занижена оценката на луксозния му автомобил с цел заплащане на по-малък данък. Гражданинът, който е предложил и дал подкупа от 255 лева, също е обвиняем.

С решение на съда му бе определена мярка за неотклонение „Парична гаранция“ от 5000 лева. В съдебната зала 40-годишният обвиняем се призна за виновен и изрази съжаление за действията си. Той ще отговаря за престъпление по член 304, ал. 1 от НК.

Задържането на директора от община Тутракан като получател на подкупа и на гражданина, който го е дал, е станало след продължила близо шест месеца сериозна оперативна работа на ОД на МВР под ръководството на Окръжната прокуратура в Силистра.

Определенията на Силистренския окръжен съд, с които са взети мерките за неотклонение на двамата обвиняеми, подлежат на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пореден фалстарт на делото за Царските конюшни
Пореден фалстарт на делото за "Царските конюшни"
Пласидо Доминго подаде оставка като директор на операта в Лос Анджелис
Пласидо Доминго подаде оставка като директор на операта в Лос Анджелис