НОВИНИ

Задържаха полицаи, правили чадър на наркогрупа

Специализираната прокуратура обвини за разпространение на наркотици и подкупи двама полицаи, които са от звеното за противодействие срещу дрогата. Служителите на МВР бяха арестувани снощи при спецакция на дирекция „Вътрешна сигурност“ на вътрешното министерство и прокуратурата. От държавното обвинение ще поискат от съда най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража.

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
18:02, 16.10.2017
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

Това, което се знае до момента, е че двамата задържани са служители от сектор „Криминална полиция“ от 7 РУП-София. Интересното е, че те са работили в сектора, който се занимава с противодействие на наркотрафика. Знае се, че единият от задържаните е с голям опит в системата на МВР. Вероятно става въпрос за началник, но на този етап от Прокуратурата и МВР не потвърждават тази информация. За другия полицай се знае, че е с по-малък опит в системата на МВР.

Двамата полицаи са продавали голяма количество амфетамини и марихуана на дилъри, а стоката е била пласирана в райноа на Младост и Студентски град. Двамата полицаи са отговаряли за този район и са искали такса „Спокойствие“ в размер на 2000 лв. всеки месец от дилърите, които са покровителствали. При отказ за заплащане на такса, следвали заплахи, че ще започнат разследване.

Двамата полицаи са задържани при поредното предаване при подкуп късно снощи. Единият е задържан в района на квартал „Изток“, а другият - на бул. „Симеоновско шосе“. Двамата са били изградили сериозна система за комуникация, като са ползвали мобилни приложения, за да си общуват с дилърите, както и телефони, които не могат да бъдат проследени и подслушани.

При обиските разследващите са намерили значително количество амфетамини. Полицаите са в ареста, задържани са за 72 часа, а утре ще се гледат мерките им за неотклонение. Прокуратурата ще иска най-тежката мярка.

Подобна акция има прецеден. През 2016 в края на март бяха задържани двама служители на СДВР за наркотрафик и единият дори стреля по колегите си.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нова апаратура ще  замерва чистотата на въздуха в Русе
Нова апаратура ще замерва чистотата на въздуха в Русе
И този зимен сезон в Боровец и Пампорово ще има професионални пожарникари
И този зимен сезон в Боровец и Пампорово ще има професионални пожарникари