Близо половин тон скрит алкохол, без акциз откриха днес варненските гранични полицаи. При проверка на фирмен микробус на "Винпром-Първенец" в местността "Харамията" са задържани трима мъже. Акцията беше продължена от икономическа полиция.

Първенец, Стралджа

В обедните часове, на входа на Варна, екип на Гранична полиция спира за проверка микробус, в който се превозва алкохол. В автомобила с обозначенията на "Винзавод Първенец" откриват близо 500 литра, различни по вид концентрати, пакетирани в кутии за вино.

Комисар Деян Иванов - началник на ГПУ - Варна: Тетрапак опаковки на винпром "Първенец" - с 3 и 5-килограмово съдържание. В рамките на проверката е установено също така, че съдържанието на тези опаковки не съответства на изображението им. В тетрапак опаковките са открити високоалкохолни напитки - водка, уиски, мента и ракия."

В колата полицаите открили и стъклени бутилки с бандерол, със същите високоалкохолни напитки, като тези в кутиите.

Разследването на пътя на нелегалния алкохол от Варна се пренесе в тук Първенец, където икономическа полиция и митничари влязоха във винзавода.

Пратката, която граничните полицаи са задържали по документи е била предназначена за варненска фирма. На този етап от разследването са задържани тримата души - шофьорът на микробуса, неговият син и още един човек, пътувал с тях. Всички те са от Първенец.