COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Задържаха престъпна група за нелегален внос на автомобили и фалшиви документи

Под координацията на ГДНП служители на ОДМВР - Силистра задържаха престъпна група, занимавала се с нелегален внос на автомобили и изготвяне на неистински документи, съобщиха от МВР.

от БНТ
09:44, 24.03.2017
Чете се за: 01:03 мин.
У нас
задържаха престъпна група нелегален внос автомобили фалшиви документи

Престъпна група, занимавала се с нелегален внос на моторни превозни средства от страните от Европейския съюз и САЩ – обекти на кражби и застрахователни измами, както и с изготвяне на неистински документи, е задържана при специализирана полицейска операция на служители на ОДМВР - Силистра. Действията са проведени под координацията на ГД „Национална полиция“ и под наблюдението на прокуратурата. Арестите са резултат от предварителна работа и оперативно-издирвателни действия по случая.

На 22 март, след разрешение на Районен съд – Силистра, са предприети процесуално-следствени действия на няколко адреса в Силистра, както и в селата Майор Ценович и Айдемир.

В имоти, собственост на 55-годишния И.Д., са открити четири автомобила от висок клас, микробус, четири мотоциклета и АТВ с манипулирани идентификационни номера на рамите. Установени са други десет моторни превозни средства с неистински документи за регистрация. Намерени са също така голям брой неистински документи - стикери с идентификационни номера на автомобили, договори за покупко-продажба на МПС, застрахователни полици, пълномощни за управление на МПС, регистрационни табели и други. Открита и иззета е специализирана техника за изготвяне на свидетелства за регистрация на МПС, ламинираща техника, компютърна и офис техника.

В Силистра, в домовете на други петима души /на възраст между 24 и 58 години/, за които имало данни, че са действали в съучастие с И.Д., са намерени голям брой неистински документи, основно свързани с МПС, регистрационни номера, копия на лични документи, компютърна техника и консумативи.

В хода на операцията са предприети претърсвания на адреси и на територията на областите Русе, Варна и Хасково. Били установени още четирима, съпричастни към престъпната дейност. От жилищата им са иззети множество неистински документи, както и луксозен автомобил „Рейндж Ровър Спорт”, обект на посегателство от територията на София.

И.Д., който има богато криминално минало, включително и осъдителни присъди за подобна дейност, е задържан с постановление на Районна прокуратура – Силистра за срок до 72 часа.

Работата по изясняване и документиране на случая продължава в рамките на образуваното досъдебно производство.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
МВР открива линия за сигнали, свързани с нарушения на изборния процес
МВР открива линия за сигнали, свързани с нарушения на изборния процес
Журналистка е застреляна в Мексико
Журналистка е застреляна в Мексико