НОВИНИ

Уволниха ​шофьора, превозвал пиян ученици във Вълчи дол

Шофьор на училищен автобус беше хванат зад волана с два промила алкохол в кръвта. Случаят е от в град Вълчи дол, Варненско. Преди да бъде спрян за рутинна проверка, той е направил два курса с деца и учители. Вижте повече в прякото включване на Нивелина Няголова.

bnt avatar logo
от Нивелина Няголова
18:14, 13.11.2019
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Пияният шофьор е задържан във вторник малко след 14 часа, докато превозвал учители, които преподават в близките до Вълчи дол села. Имало е и 3 деца. Сутринта той е имал и друг курс с ученици, които е закарал до общинското училище.

Направената от "Пътна полиция" проверка е била рутинна.

Старши инспектор Драгомир Ганчев, "Пътен контрол" - Варна: След проверка с дрегера установява концентрация 1.99 промила и съгласно законовите разпоредби на водача е съставен акт. Същият е задържан.

Община Вълчи дол разполага със 7 училищни автобуса, които превозват над 420 деца от 23 села. След като разбрал за случая, кметът на Вълчи дол дисциплинарно е уволнил шофьора.

Димо Димов - ръководител на дейност БКС в Община Вълчи дол: Питах го през цялото време, защо, как е станало, той ми каза, че предния ден празнували рожден ден.

Задържаният има над 30-годишен стаж като шофьор и досега не е имал нарушения, заявиха от "Пътна полиция".

Пепа Пенчева - зам. - кмет в Община Вълчи дол: Предпочитан за екскурзии, предпочитан от деца от учители, винаги желан шофьор за пътувания.

Всеки ден преди тръгване автобусите минават технически преглед, а шофьорите - медицински. Защо не е установено, че водачът е пиян, тепърва ще се изяснява.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Предлагат въвеждане на 12-часов режим без вода в Перник
Предлагат въвеждане на 12-часов режим без вода в Перник
Семейните лекари предлагат да се плаща потребителска такса за децата
Семейните лекари предлагат да се плаща потребителска такса за децата