НОВИНИ

Задържаха шофьор с 3,87 промила алкохол след катастрофа

Рекордните 3,87 промила алкохол в кръвта откриха полицаи у шофьор катастрофирал тази вечер в района на квартал "Дружба." Сигналът за транспортното произшествие е подаден на телефон 112.

Виктор Дремсизов
от Виктор Дремсизов
22:12, 18.09.2016
Чете се за: 00:38 мин.
У нас
задържаха шофьор 387 промила алкохол катастрофа

Пияният не е могъл да вземе завой и е ударил паркирана кола. Няма пострадали. Нанесени са само материални щети на автомобилите.

Очевидци на катастрофата са попречели на пияния водач, да избяга от мястото на инцидента, което в последствие се оказва, че е направил при предишна катастрофа. Мъжът е на 41 години и е познат на полицията. В досието си има три наказания. Той е задържан за 24 часа и ще бъде съден по бързото производство.

Според Наказателния кодекс, управляващ моторно превозно средство с над 1,2 промила алкохол в кръвта, се наказва с затвор от 1 до 3 години и глоба между 200 и 1000 лева. При повторно нарушение наказанието е 5 години затвор.

Валентин Георгиев, собственик на ударената кола: Човекът беше видимо пиян. Свидетелите са го изкарали от колата. Искал е да избяга. Три пъти се е ударил в моята кола, опитвайки се да включи назад, но не е успял. 3,87 промила.

Георги Мисев: Не съм пил много. Две бири съм изпил. Просто съм смазан от работа. Не съм. И аз не мога да си го обясня, честно казано. Мислих, че няма да има никакъв проблем. Явно има. Няма да карам кола в близките поне 10 години. Няма да карам. Само да ме пуснат.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ТОТО 2 увеличи милионерите
ТОТО 2 увеличи милионерите
Мотористи искат повече толерантност на пътя
Мотористи искат повече толерантност на пътя