НОВИНИ

Задържаха за няколко часа журналисти, взели интервю от Мадуро

Екип на американския испаноезичен телевизионен канал "Унивисион" е бил задържан за няколко часа в резиденцията на президента Николас Мадуро в Каракас.

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
08:39, 26.02.2019
Чете се за: 00:30 мин.
По света

По думите на журналиста Хорхе Рамос, въпросите, които е задавал не се харесали на държавния глава. Единият от тях бил свързан с обвиненията, че Мадуро е диктатор. Рамос му е показал кадри как венецуелци се хранят от кофи за боклук.

Хорхе Рамос: Интервюто приключи след около 15 минути. Попитах за липсата на демокрация във Венецуела, за съобщенията за насилие, мъчение, политически затворници. И когато му показах видео на ipad-а си как деца търсят храна в боклука, в камиона за боклук, той спря интервюто.

17 минути след началото на интервюто екипът е задържан, а оборудването им - конфискувано. Новината излиза в ефира на "Унивисион".

Държавният департамент на САЩ призова Мадуро незабавно да освободи журналистите, като посочи, че "светът наблюдава ставащото". Няколко часа по-късно журналистите са освободени, но техниката им не е върната.

В туитър министърът на информацията на Венецуела написа, че президентският дворец е посрещал стотици журналисти, но не подкрепя "евтиното шоу".


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Критикуват Мъск заради коментари в социалните мрежи
Критикуват Мъск заради коментари в социалните мрежи
Проф. Лазар Копринаров: Армията е лоялна към Мадуро, това е неговата сила
Проф. Лазар Копринаров: Армията е лоялна към Мадуро, това е неговата сила