НОВИНИ

Задържан е приятелят на убитото момиче от Куртово Конаре

Обвиняем за жестокото убийство на младата жена от пловдивското село Куртово Конаре е нейният годеник. За по-малко от ден разследващите успяха да съберат достатъчно доказателства срещу 28-годишния Илиян Рангелов. Мъжът е направил пълни самопризнания. Причината за ужасното престъпление е болезнена ревност.

bnt avatar logo
от Росица Колева
18:07, 30.12.2016
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

До късно снощи Илиян Рангелов отричал да е замесен в убийството. Голям екип от криминалисти, прокурори и психолози събират достатъчно доказателства и биологични следи, които довели до самопризнанията му.

Галина Андреева-заместник окръжен прокурор
„Подведен е под наказателна отговорност за извършването на убийство и е задържан с постановеление на наблюдаващия прокурор за срок от 72 часа".

Хората в село Куртово Конаре не могат да повярват, че кроткия и тих младеж е убил годеницата си. Двамата с Милена живеели заедно от две години в къщата на баба му. Предстояла им сватба. В нощта на убийството обаче се скарали и момичето тръгнало на работа нощна смяна, обявявайки че го напуска. Разярен, мъжът я догонил в тъмната уличка и й нанесъл удар с нож в сърцето, след което се прибрал. Минути след това колеги на Милена, с които щяла да пътува до работа, откриват тялото й. Бабата на Илиян отказва да повярва.

Ваня Пейчинова, баба на Илиян
„Дойдоха приятелите му, казват „Бабо, Ваня, ние го помним от толкова малък, не може да бъде Илиян това нещо да е направил. Аз ви го казвам съвсем честно и откровено - не мога да допусна, че може да е направил това нещо."

Ако вината на Илиян Рангелов се докаже, той може да получи от 10 до 20 години затвор.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
4 нови асансьора на подлеза при булевардите България и Тодор Каблешков
4 нови асансьора на подлеза при булевардите "България" и "Тодор Каблешков"
Кукерите от Благоевград с последни приготовления преди Сурва
Кукерите от Благоевград с последни приготовления преди Сурва