НОВИНИ

МВР задържа 19 души след стрелбата в Слънчев бряг. Издирват се още двама

Арести след снощната стрелба в Слънчев бряг - задържани са 19 души. МВР издирва още двама. Повдигнато е обвинение на един от задържаните - той е криминално проявен и е обвинен за убийството на Александър Алексиев - приближен, и по неофициални данни - охранител на Димитър Желязков - Митьо Очите. При престрелката самият Желязков беше тежко ранен. От МВР са категорични, че причина за кървавата саморазправа е скандал за паркомясто.

bnt avatar logo
от БНТ
20:32, 09.06.2016 (извънредно)
Чете се за: 01:09 мин.
У нас

Стрелбата започнала около 21:00 ч. снощи, когато 30-на човека, водени от криминалния бос Митьо Очите нахлули в заведението на Божидар Георгиев.

Една от версиите е, че човек на Очите по-рано през деня след спор за паркомясто бил пребит от хората на Божидар. Друга версия е, че Очите настоявал за такса "спокойствие", а собственикът на заведението отказвал да плати.

Георги Костов - гл. секретар на МВР: Възможно е да е следствие на предхождащ битов конфликт, но на този етап не можем да изключим и някакви бизнес противоречия.

При огледа криминалистите открили три пистолета - единият със заличени номера, както и над 30 гилзи. Иззети са записи от камери за видео наблюдение. От прокуратурата разпоредили спешни балистични експертизи.

Ст. комисар Калоян Калоянов - дир. на ОДМВР-Бургас: Вероятно, поне от събраните до момента данни, смъртта е причинена от оръжие, което сме намерили.

Разпоредена е и проверка за законността на дейността на МВР по издаване на разрешителни за носене на оръжие. Целта е да установи дали са налице случаи, при които са давани подобни разрешителни на криминално проявени лица, извършващи охранителна дейност.

Любомир Петров - апелативен прокурор: Освен убийството и опита за убийство ще извършим разследване и с оглед евентуални хулигански действия, извършени с особена дързост от лица, които са участвали в този инцидент и които нямат отношение към прострелването.

Митьо Очите бе подложен на близо 8 часова операция, при която са били извадени 4 от 5-те куршума, но състоянието му продължава да е критично, казаха лекарите. Името на Димитър Желязков се свързва по цялото Южно Черноморие с търговия на наркотици и с контрол върху проститутки.

Известен е като престъпен бос, който не търпи конкуренция. През 2001 г. срещу Желязков беше извършен атентат в Несебър, при който загинаха съпругата му, нейният брат и бодигард.

За разпространение на наркотици, той излежа присъда от 4 г. и 10 месеца затвор, след споразумение с прокуратурата. Последната публична поява на Митьо Очите беше в края на март по делото, което се води в Специализирания наказателен съд срещу Златомир Иванов-Баретата и Ивайло Борисов-Ториното за разпространение на дрога.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ще застраши ли БРЕКЗИТ единството на Обединеното кралство
Ще застраши ли БРЕКЗИТ единството на Обединеното кралство
България започва с Дания в европейската лига
България започва с Дания в европейската лига