Задържани са двама души, издирвани за взривяването на банкомат

Тази нощ в Перник, след преследване с полицията, са задържани двама души, издирвани за взривяването на банкомат в Сапарева баня преди около 2 месеца.

Явор Симов
от Явор Симов
преди 2 години (извънредно)
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

По информация на БНТ арестуваните са Кирил Микев по прякор Свещичката и Красимир Йорданов - Джонката. Мъжете успяха да избягат през ноември по време на зрелищна полицейска акция в района на пернишкото село Боснек.

По информация на МВР 30 минути след полунощ патрул на пътна полиция спира за проверка "Фолксваген голф". От него изкачат двама души и започват да бягат през огради и дворове. Повече от час продължила гонката и единият бил задържан на улица в квартал Църква в посока Студена. Другият се опитал да се скрие във водите на река Струма. Няма пострадали полицаи.

Румяна Арнаудова - говорител на главния прокурор: Предадени са в районната прокуратура в Дупница, която днес повдигна обвинения на 2 от общо 4 те обвиняеми лица. Задържа ги за 72 часа и ще поиска задържането им под стража. Обвинението им е за кражба при условието на съучастие. Четирима са извършителите и само един от съучастниците не открит и задържан, за кражба на 8 700 лв. от банкомат.
Предложения за "Събитие на седмицата" - 24 февруари - 1 март
Минали анкети
Топ 24
Най-четени