COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Задържаните за побоя над възрастните хора в село Зетьово са освободени

Задържаните за побоя над възрастните хора в село Зетьово са освободени. Двамата мъже са били арестувани за 24 часа по закона за МВР. На този етап обаче няма събрани достатъчно доказателства и прокуратурата не им е повдигнала обвинения. Голяма част от жителите на чирпанското село заявиха, че живеят в страх.

от Галена Паскова
20:34, 20.02.2020
Чете се за: 00:39 мин.
У нас
Задържаните за побоя над възрастните хора в село Зетьово са освободени

Двамата мъже бяха задържани в понеделник по време на специализирана акция на полицията и прокуратурата за пресичане на битовата престъпност. Ден по-късно бяха освободени. Така все още няма обвинени за нападението и побоя над 83-годишната Стефна Ангелова и сина и Миньо. Според окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов до няколко дни се очакват резултати.

Дичо Атанасов, окръжен прокурор на Стара Загора: Работи се по няколко версии с различни лица, с множество лица от криминалния контингент се работи в момента, но към настоящия момент резултатите са такива че нямаме достатъчно доказателства за да привлечем конкретно лице към наказат отговорност.

Според прокуратурата не може да се каже дали става въпрос за въоръжен грабеж, защото оръжие не е било намерено. Часове след освобождаването на двамата мъже от ареста къщата, в която живеят нападнатите Миньо и майка му е тъмна, а вратата заключена.

След нападението хората в село Зетьово живеят в страх. Въпреки, че лампите са пуснати вратите се заключват около шест-шест и половина всяка вечер. А съседите на пребитите Миньо и майка му Стефка отказват дори да говорят.

Вестта за освобождаването на двамата мъже бързо е обиколила селото.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Бързо производство заради посегателство срещу лекар
Бързо производство заради посегателство срещу лекар
Валежите ще спрат
Валежите ще спрат