НОВИНИ

Заедно към добро!

Учениците от 120-о училище в София облякоха бели фланелки, за да кажат "не на насилието и агресията" в класните стаи. Инициативата е идея на група седмокласници, които искат да помогнат на по-малките ученици в справянето с подобни прояви. Преди да си тръгнат от 120-о училище седмокласниците решават да разкажат на малките ученици за доброто и приятелството.

Мина Пенкова
от Мина Пенкова
20:40, 28.04.2016
Чете се за: 00:36 мин.
У нас
Лора Костова - организатор: "Ние много добре знаем, че когато ученик говори на ученик, те го възприемат много по-лесно, отколкото когато споделят с учителите, тъй като те се срамуват повече."

Затова и решават да подадат ръка на най-малките в справянето с насилието и агресията в училище. Седмокласниците сами подготвят инициативата и едва когато са готови с плана, представят идеята си на директора."

Цветанка Тонева - директор на 120-о училище: "Ако не ги подкрепим ние в реакцията им към агресията, мисля, че няма да има промяна, а ние искаме промяна към по-добро."
Константин: "Казаха, че е добре да помогнем на приятел, когато е паднал или се е ударил, и да му помогнем да се изправи или да го закараме до някъде, ако има нужда."

Виктория: "Даже ни раздадоха по една бисквитка и трябваше да си я споделим с другарчето на чина."

Дара: "Това е приятелството, да разделиш бисквитката."

В училището вече втора година вместо "Час на класа" децата имат "Час по добродетел". В него учителите всяка седмица предават част от своя опит на по-големите ученици, а те имат отговорността да преразкажат наученото на по-малките.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Обявен е конкурсът за ново ръководство на ЦГМ
Обявен е конкурсът за ново ръководство на ЦГМ
Цветен празник за младежите от Центъра за настаняване от семеен тип в Кюстендил
Цветен празник за младежите от Центъра за настаняване от семеен тип в Кюстендил