НОВИНИ

"Заедно срещу езика на омразата" обедини политици и дипломати

Политици, дипломати и неправителствени организации се събраха у нас на конференция "Заедно срещу езика на омразата". Те се обединиха около идеята, че езикът на омразата е навсякъде, а всички ние сме отговорни. И за да се справим с проблема, трябва да говорим за него.

Цанка Николова
от Цанка Николова
23:18, 19.02.2020
Чете се за: 00:39 мин.
У нас
заедно езика омразата обедини политици дипломати

Езикът на омразата е отговорност на всички правителства, на общество и на частния сектор, категоричен беше посланикът на Израел у нас.

Н. Пр. Йорам Елрон, посланик на Израел: Социалните медии са част от много важната технологична революция, но в същото време те улесняват разпространението на езика на омразата. Езикът на омразата е сила, която е с деструктивни мащаби. Той разрушава тъканта на обществото, отчуждава хората.

Посланикът на Германия заяви, че темата за езика на омразата трябва да присъства в дневния ред на обществото, а ние, като част от него, да даваме примери и идеи за противодействие.

Н. Пр. Кристоф Айххорн, посланик на Германия: Усилията ни са насочени към предотвратяването на всякакъв вид антисемитични престъпления или такива, мотивирани от омраза между расите. Политиците трябва да въведат темата в дневния ред на обществото и трябва да има необходимата законодателна рамка за наказателно преследване на престъпниците в Интернет.
Йорданка Фандъкова, кмет на София: Езикът на омразата разрушава самия морален фундамент на нашето общество. Непримиримостта към омразата е трудна задача. Омразата по-лесно се предава и понякога е по-гръмогласна.

Като част от конференцията, неправителствени организации представиха своя опит с езика на омразата, а доброволци писаха и редактираха материали в Уикипедия по темата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Застудяване и валежи днес
Застудяване и валежи днес
Лекари дадоха стипендии на отличници по медицина
Лекари дадоха стипендии на отличници по медицина