COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Захариева: България приветства плана на президента Тръмп

България приветства плана на президента Тръмп. Това заяви външният министър Екатерина Захариева по време на среща с външния министър на Кралство Саудитска Арабия принц Фейсал бин Фархан бин Абдуллах ал Сауд, който е на посещение у нас.

от БНТ
22:45, 29.01.2020
Чете се за: 00:30 мин.
У нас
Захариева: България приветства плана на президента Тръмп

Двамата първи дипломати обсъдиха още ситуацията в Близкия изток. Те се обединиха около мнението, че всички конфликти трябва да се разрешат по мирен път на масата за преговори.

Екатерина Захариева, министър на външните работи: Приветстваме плана на президента Тръмп като дългоочакван опит да се даде така необходимия нов тласък на близкоизточния мирен процес. Важно е според нас и двете страни да демонстрират ангажимент към урегулиране на всички спорни въпроси като се вземат предвид и желанията и опасенията на всяка една от тях.

Принц Фейсал бин Фархан бин Абдуллах ал Сауд, външен министър на Кралство Саудитска Арабия: Непроменена е позицията на Саудитска Арабия по отношение на правата на палестинците. Ние насърчаваме тяхното включване в мирни преговори. Включване в разрешаване на конфликта. Подкрепяме всички усилия на света за мирно уреждане на конфликта и Израел. Ще продължаваме да поддържаме палестинските си братя в техните законни права

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Нова книга в памет на родственика на Ботев - Иван Печев
Нова книга в памет на родственика на Ботев - Иван Печев
Спейс екс изстреля още 60 спътника от системата Старлинк
"Спейс екс" изстреля още 60 спътника от системата "Старлинк"