НОВИНИ

Захариева ще участва във форума на Черноморското икономическо сътрудничество

Екатерина Захариева ще участва в 41-та Среща на Съвета на външните министри на страните-членки на Организацията за Черноморско икономическо сътрудничество (ЧИС) на 12 и 13 декември в Атина, съобщиха от МВнР.

bnt avatar logo
от БНТ
10:16, 12.12.2019
Чете се за: 00:24 мин.
У нас
захариева участва форума черноморското икономическо сътрудничество

Срещата е заключителна проява на гръцкото ротационно председателство, което продължи от юли до декември 2019 г. В рамките на срещата ще се състои официална церемония за поемане на ротационното председателство на ЧИС от Румъния за периода 1 януари-30 юни 2020 г.

На срещата външните министри ще обсъдят перспективите за по-нататъшно развитие на сътрудничеството в рамките на организацията, реформирането и адаптирането ѝ към съвременните предизвикателства, развитието на взаимодействието между нея и Европейския съюз, сътрудничеството с международни организации.

Организацията за Черноморско икономическо сътрудничество е международна регионална икономическа организация на страните от Черноморския регион, учредена през 1999 г. В нея членуват Албания, Армения, Азербайджан, България, Грузия, Гърция, Молдова, Румъния, Русия, Сърбия, Турция и Украйна.

България бе ротационен председател от януари до юни 2019 г.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Автобусните превозвачи ще протестират от утре заради толсистемата
Автобусните превозвачи ще протестират от утре заради толсистемата
ГЕРБ и ДПС в спор в НС заради декларация по повод 30 години демокрация
ГЕРБ и ДПС в спор в НС заради декларация по повод 30 години демокрация