НОВИНИ

Заловиха ​25 митничари заради взимане на подкуп във Варна

25 митничари бяха задържани заради взимане на подкуп във Варна. Акцията беше проведена снощи, докато митническите служители са били на смяна. Митничарите са следени четири месеца заради сигнали, че искат и получават подкупи. При последвалото претърсване, което продължи и днес, спецполицаите откриха в техни офиси и домове над 700 000 лева - всичките от престъпната им дейност. Вижте прякото включване на Светлана Ганчева.

bnt avatar logo
от Светлана Ганчева
18:13, 13.01.2017
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

Специализираната прокуратура е образувала досъдебно производство за организирана престъпна група срещу служители на митница "Варна - Запад" за корупционни престъпления - искане и получаване на подкупи. Това е станало още през септември миналата година. При акцията снощи, освен арестите и претърсванията в митническия пункт, са извършени обиски и в домовете на задържаните.

У митничарите в пункта е намерена голяма сума пари, тъй като акцията е проведена веднага след разпределянето на получена неправомерно сума. Данни за това служителите на БОП са получили чрез специални разузнавателни средства.

Двама прокурори и съдия от специализираната прокуратура са във Варна и разпитват задържаните и други свидетели по случая.

Румяна Арнаудова, говорител на главния прокурор: Извършени са множество претърсвания и изземвания. Над 500 000 лева са открити при тези действия. По Закона за МВР са задържани за 24 часа 25 лица. Разследването е за организирана престъпна група, за корупция, класическата корупция - искане и получаване на подкупи, като се използва служебното положение. Конкретните обвинения, като станат факт, ще ги обявим. Това ще стане утре.

Вътрешният министър в оставка Румяна Бъчварова оцени високо работата по случая.

Румяна Бъчварова, министър на вътрешните работи в оставка: Прокуратурата ще обяви резултатите, мога само да поздравя колегите, които работиха по тоя случай.

След като прокуратурата повдигне обвинения, ще бъдат изнесени данни за участниците в схемата, кой е ръководител и какви суми са намерени у конкретните лица.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентът награди културни дейци и военни
Президентът награди културни дейци и военни
Планински спасители: Не подценявайте времето в планината!
Планински спасители: Не подценявайте времето в планината!