Заловиха 600 кг хероин в Украйна

Украинската полиция залови рекордно количество хероин - над половин тон на стойност от близо 60 милиона долара при различни акции в централната и западната част на страната. Това е най-голямото количество заловен наркотик в историята на страната.

от БГНЕС
преди 11 месеци
Чете се за: 00:27 мин.
По света
Заловиха 600 кг хероин в Украйна

Главният комисар на украинската полиция Сергей Княжев обяви на личната си страница във „Фейсбук“, че при две операции в региона на Киев са задържани „600 килограма хероин на стойност 50 милиона долара.“

Около 500 килограма са били конфискувани в неделя следобед, а други 100 килограма са открити през нощта в събота срещу неделя в специално отделение на луксозен автомобил, посочват от полицията.

Задържани са четирима души – граждани на Молдова, Турция и двама македонци.

При друга акция са открити близо 130 килограма хероин на стойност 10 милиона долара в къща в село в западния Транскарпатски регион.

Европейският център за мониторинг на наркотиците и наркоманиите посочва, че Украйна е транзитна държава за контрабанда на хероин от Афганистан към Западна и Централна Европа – основно по маршрута през северната част на Черно море и Русия.

Предложения за "Събитие на седмицата" - 24 февруари - 1 март
Минали анкети
Топ 24
Най-четени