НОВИНИ

Заловиха 600 кг хероин в Украйна

Украинската полиция залови рекордно количество хероин - над половин тон на стойност от близо 60 милиона долара при различни акции в централната и западната част на страната. Това е най-голямото количество заловен наркотик в историята на страната.

bnt avatar logo
от БГНЕС
22:22, 31.03.2019
Чете се за: 00:27 мин.
По света
заловиха 600 хероин украйна

Главният комисар на украинската полиция Сергей Княжев обяви на личната си страница във „Фейсбук“, че при две операции в региона на Киев са задържани „600 килограма хероин на стойност 50 милиона долара.“

Около 500 килограма са били конфискувани в неделя следобед, а други 100 килограма са открити през нощта в събота срещу неделя в специално отделение на луксозен автомобил, посочват от полицията.

Задържани са четирима души – граждани на Молдова, Турция и двама македонци.

При друга акция са открити близо 130 килограма хероин на стойност 10 милиона долара в къща в село в западния Транскарпатски регион.

Европейският център за мониторинг на наркотиците и наркоманиите посочва, че Украйна е транзитна държава за контрабанда на хероин от Афганистан към Западна и Централна Европа – основно по маршрута през северната част на Черно море и Русия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
За първи път от 25 г. опозицията печели изборите в Анкара
За първи път от 25 г. опозицията печели изборите в Анкара
Седем души са задържани при специализирана акция на ГДБОП край Казанлък
Седем души са задържани при специализирана акция на ГДБОП край Казанлък