НОВИНИ

Заловиха телефонен измамник, докато прибира пари от възрастна жена в Шумен

Полицията залови мъж, докато прибира пари от възрастна жена от Шумен след телефонна измама. 34-годишният мъж, който е имал ролята на муле, е задържан на местопрестъплението. Известно време той е наблюдаван от криминалистите, а полицията е установила, че е участвал и в други измами. Парите, които телефонните измамници са взели от възрастни хора в региона от началото на годината, са 205 000 лв.

bnt avatar logo
от Здравка Русева
18:01, 13.07.2018
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Жертва този път е 68-годишна жена. Тя повярвала в използвания в последните месеци сценарий.

Обажда се мъж, който със заплахи за живота и здравето убеждава жертвата да даде колкото пари има. Следва ново обаждане, този път мъжът се представя от полицията. Обяснява, че са попаднали на следите на измамник, но искат съдействие от гражданите. Успокояват, че парите им са застраховани.

Жената изпълнила указанията. Увила 1960 лева и 870 евро във фолио, хвърлила ги от 8 етаж на блока. После се скрила в банята, за да не пострада, ако има престрелка при залавянето на измамника.

Ася Йорданова, говорител на ОДМВР-Шумен: Жертвата е имала късмет, тъй като мулето, което е отишло на адреса да вземе парите, наоколо е имало криминалисти и бил задържан на място. Важно е да отбележим, че полицията не търси съдействие от гражданите като им иска пари.

Задържаният е заловен на местопрестъплението. Участвал е в още няколко кражби. От полицията уточниха, че при последните случаи, по които се работи, щетите от телефонните измами са на стойност около 110 000 лева.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Над 40% от българите не биха подали сигнал за корупция
​Над 40% от българите не биха подали сигнал за корупция
Юнкер е имал болезнен пристъп на ишиас на срещата на НАТО, съобщиха от ЕК
Юнкер е имал болезнен пристъп на ишиас на срещата на НАТО, съобщиха от ЕК