НОВИНИ

Заловиха ТИР с над тон марихуана на Калотина

Над един тон марихуана заловиха след проверка на граничния пункт "Калотина". Наркотикът е бил скрит в товарен камион, пътуващ от Сърбия за Турция през страната ни. Полицията издирва шофьора, който избягал при акцията.

Йоана Миланова
от Йоана Миланова
11:58, 08.04.2019 (обновена)
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

Добре обмислената схема влязла в действие около полунощ вчера. Тогава два товарни автомобила, шофирани от сърби, опитали да преминат граничния пункт. И двата камиона са собственост на един и същ превозвач, а номерата им почти еднакви. Разликата - единият камион бил празен, а другият по документи превозвал балатум от Сърбия за Турция. Всичко това усъмнило граничните служители. Те насочили пълния тир за щателна проверка в зоната за рентгенов контрол, която се намира на повече от километър разстояние от мястото за първоначална проверка.

Георги Костов - директор на Агенция "Митници": През това време пълният камион спира до празния камион и сменят номерата, сменят и документите, така че в зоната за рентгенов контрол се представя празен камион с документи на пълен.

Когато видели празния камион, който бил представен с документи за пълен, митническите служители разкрили измамната схема. През това време обаче водачът на камиона с наркотика успял да напусне граничния пункт. По следите му незабавно тръгнал екип.

Георги Костов - директор на Агенция "Митници": Предполагаме, че виждайки нашия специализиран автомобил с включена сигнализация се е отдалечил в посока гориста местност в околностите на град Сливница.

Мъжът слязъл от камиона и избягал най-вероятно пеша. Малко след това в ремаркето с балатум е открито голямото количество наркотично вещество.

Наталия Николова - окръжен прокурор: Същото е намерено в сакове и чували в края на ремаркето.

Задържан е водачът на другия товарен автомобил, който е и собственик на двата. Предстои да му бъде повдигнато обвинение.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Издадени са 100 акта за родители, които не пускат децата си на училище
Издадени са 100 акта за родители, които не пускат децата си на училище
Във Варна съдят холандци, хванати с прекурсори
Във Варна съдят холандци, хванати с прекурсори