НОВИНИ

Зам.-председателят на ОП: Валери Симеонов остава на поста вицепремиер

Валери Симеонов остава на поста вицепремиер, не поискахме оставката, защото политическите аргументи са много силни. Това каза зам.-председателят на ПГ на "Обединени патриоти" Искрен Веселинов след коалиционния съвет. Той добави, че Коалицията не работи, защото няма резултати.

bnt avatar logo
от БНТ
18:37, 23.10.2018
Чете се за: 01:18 мин.
У нас

С изключване на НФСБ обаче се поставя въпроса кого включваме, не искаме предсрочни избори и да включваме някои от другите партии, не желаем да управляват БСП и ДПС, затова не искаме оставката на Симеонов, добави Веселинов.

;

Нашият мотив е това, за да търсим по някакъв начин решаване на скандалите, а нашите партньори се надяваме да са отговорни и да се спре с това "самоубийствено поведение", коментира зам.-председателят на ПГ на "Обединени патриоти".

Искрен Веселинов, зам.-председател на ПГ на ОП: Не сме съгласни с начина на изразяване на Валери Симеонов, но той ни обясни своите думи и каза, че не е имал желание да засяга и поставя здравния статус на тези деца под съмнение. Каза, че не би могъл да отрече заболяването, а искал да изрази друга теза, която с изразяване на част от думите му е предизвикала друго тълкуване. Не е искал да обижда децата. Той даде обяснение и пред медиите.

Като управление е намерено решението на този проблем, намерени са пари за проблема на хората с увреждания, отбеляза Веселинов.


;

Факт е напрежението и това ни е неприятно, добави той.

Премиерът има право да има претенции към своя екип и би могъл да постави въпроса, но това е извън нашите правомощия. Така Искрен Веселинов отговори на въпрос дали Бойко Борисов може да поиска смяна на Валери Симеонов.

Или ще заработи коалицията, или ще заявим, че не работим заедно, открои зам.-председателят на ПГ на ОП. Но тя ще заработи, добави той и заяви, че трябва да се решат две неща - едното е дали подкрепяме настоящото управление и могат ли да водят нормален диалог партньорите.

Коалицията зависи от всеки един от нас, но не е някаква самоцел, но не можем постоянно да се обясняваме и да сме в ролята на "синя каска", открои Веселинов.

Той бе категоричен, че Волен Сидеров остава на поста председател на парламентарната група на "Обединени патриоти". Няма да подкрепим свалянето му от него, понеже искаме да остане коалицията, добави Веселинов.


;

Лидера на "Атака" Волен Сидеров не присъства на съвета. НФСБ са свалили доверието си от него като председател на парламентарната група на ОП, а лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов не е взел позиция, което означава че подкрепя това решение, така че Сидеров не смята за необходимо да присъства на Съвета. Така лидерът на "Атака" обясни отсъствието си от съвета във Фейсбук.

;;

Красимир Каракачанов коментира от своя страна, че не е съгласен с твърденията, че ВМРО са срещу оставането на Волен Сидеров като председател на парламентарната група на "Обединени патриоти".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Първи случай на африканска чума по свинете в България
Първи случай на африканска чума по свинете в България
Издават правните и научни изследвания на Кристиян Таков в общ том
Издават правните и научни изследвания на Кристиян Таков в общ том