НОВИНИ

Заншин или обратният път към себе си

За мечтата да работиш в квадратчето на новините

Надя Обретенова
от Надя Обретенова
15:31, 28.06.2019
7650
Чете се за: 00:39 мин.
Истории

Тя винаги е вървяла към себе си. Усещам го, докато ме въвежда в света си. В жестовете ѝ има от онази деликатност, която е присъща на хората, които в ежедневието си общуват внимателно с другите.

Премерва всяко свое движение, дори когато отмята кичур коса зад ухото си. Така, с внимание към детайлите, е успяла да вземе колан в карате. В залата за тренировки завела сина си и вместо да чака края на тренировката отстрани, застанала в последния ред при най-високите деца. С времето минавала все по-напред в редиците. Докато накрая философията на каратето Заншин, което означава "винаги в готовност", станала неин начин на живот.

Семейството, фотографията, журналистиката, каратето... нейният живот е пълен с емоции и красота. Тя, обаче, дава сърцето си и в един друг свят - този на тишината и на особения прочит на емоциите в него.

Тя носи съвременното и модерно отношение към хората с увреден слух. Казва, че те предпочитат да ги наричат "глухи", вместо хора с увреждания.

Как Надежда Мирчева започва работа в БНТ и съдба ли е това, че в детските си години е искала да я показват в квадратчето на жестомимичния превод на новините в 16.00 часа, ще разберете от интервюто, което направих с нея.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Градушка унищожи тютюневата реколта в Сатовча
Градушка унищожи тютюневата реколта в Сатовча
МВР проверява за изтичане на информация за подготовката на атентат в Пловдив
МВР проверява за изтичане на информация за подготовката на атентат в Пловдив