Колата на проф. Велислав Минеков е изгоряла тази нощ. За пожара съобщи самият той в социалната мрежа. От МВР нямат данни палежът да е насочен срещу автомобила на професора.

Огънят е лумнал късно снощи. Хората, които живеят наблизо, първо чули силен пукот, а после видели, че горят два автомобила и повикали пожарна. Пламъците били обхванали комбито, което е на проф. Минеков и паркираният зад него автомобил, който е на чужд гражданин, временно пребиваващ у нас.

Младен Маринов, министър на вътрешните работи: Най-вероятно става въпрос за посегателство върху автомобил на друг човек. Вследствие, на което огънят се е пренесъл върху част от автомобила на професора, но нека експертите да кажат.

Изгоряла е задната част на автомобила на проф. Минеков. Паркираната зад него кола е изцяло унищожена от огъня.

Младен Маринов, министър на вътрешните работи: До момента виждат две огнища на пожара, които са върху колата на другото лице. Към момента нямаме данни деянието да е насочено към собственост на професора.

Според източници на "По света и у нас" изцяло изгорелия автомобил, от който най-вероятно е тръгнал огъня, се ползва от сръбски гражданин, който живее в съседство с проф. Минеков.