COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Запалил се ТИР на АМ „Тракия" блокира движението за часове

Ремарке на турски ТИР, натоварено с автомобилни гуми, се запали на магистрала „Тракия" и изгоря напълно. Инцидентът стана рано тази сутрин край Пловдив и за няколко часа блокира движението в посока Бургас. Жертви и пострадали при инцидента няма, но десетки пътуващи изгубиха часове в образувалите се задръствания по обходните маршрути.

от Димитър Димитров
15:54, 17.09.2019
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Тирът превозвал тонове заготовки за гуми и каучукови грайфери от Германия за производствена база в Турция. На границата между областите Пловдив и Стара Загора ремаркето на камиона спукало гума. Шофьорът успял да спре в аварийната лента и видял, че товарът е в пламъци.

Фуад Акчай - шофьор на тира: Огънят много бързо се разгоря. Спряха и български шофьори. Взеха пожарогасители, аз също имах два, но не успяхме - огънят беше силен и се възпламеняваше отново.

Три противопожарни екипа от Пловдив също се включили в гасенето. Но 10 тона каучук изгорели на магистралата. Движението към Бургас в 25 километров участък между Пловдив и Първомай беше спряно за часове.

Ст. инсп. Дамян Велчев - началник група „Пътна полиция - Кат Пловдив": Предприели сме действия за обезопасяване на маршрута и изчистване платната на автомагистрала Тракия".

От високата температура огънят бързо се е разпространил и в тревните площи до магистралата, само бързата намеса на пожарникарите е предотвратила по-големи щети. Обходният маршрут създаде неудобства и объркване за пътуващите рано сутринта по магистрала Тракия.

Около обед опожареното ремарке беше изтеглено от магистралата, а движението към Стара Загора и Бургас - възстановено.

Топ 24
Най-четени
Пробите за коронавирус на двете жени в Русе са отрицателни
Пробите за коронавирус на двете жени в Русе са отрицателни
Отвъд границите: Орлин Чочов и страстта към езиците и книгите
"Отвъд границите": Орлин Чочов и страстта към езиците и книгите