НОВИНИ

517 души са загинали на пътя от началото на годината

Започна специализирана акция на Пътна полиция. През следващите дни органите на реда ще следят за спазване на ограниченията за скорост. Вижте повече в прякото включване на Тереза Ставрева от брифинга на КАТ.

Тереза Ставрева
от Тереза Ставрева
07:39, 26.11.2019
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Най-често допусканите нарушения от шофьорите са несъобразена скорост, неправилни маневри и отнемане на предимство, отчете на брифинг гл. инспектор Мария Ботева от „Пътна полиция“.

През първите десет месеца на годината в 5607 произшествия са загинали 517 души, 7103 са ранени, показва статистиката на „Пътна полиция“. Сравнение със същия период на миналата година броят на загиналите е със 17 повече. Това показва, че несъобразената скорост продължава да бъде бич и тя е причината за по-големите случаи на фатални инциденти, коментира Ботева.

Най-нарушаваната скорост в населените места е в границите 11-20 км/ч, за което се дължи глоба от 50 лева. Октомври е бил с най-много хванати нарушители в населените места. В цифрово изражение от началото на акция „Зима“ до 25 ноември, над 702 604 нарушители на скоростта са засекли радарите на полицията. От тях около 100 000 са фишове, електронни фишове и актове за административно нарушение, отчете Ботева.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Състоянието на жените, пострадали в Арсенал, се подобрява
Състоянието на жените, пострадали в "Арсенал", се подобрява
Какви мерки ще бъдат взети, за да няма ново обезводняване на река Въча?
Какви мерки ще бъдат взети, за да няма ново обезводняване на река Въча?