НОВИНИ

Започна дарителската кампания за изграждане на проекта "България на длан"

Започна дарителската кампания за изграждане на образователния културно-исторически парк с макети на открито „България на длан", под егидата на ЮНЕСКО. Той ще е умален модел на картата на България, на която са разположени макети на най-значимите културно-исторически обекти.

Цветелина Борисова
от Цветелина Борисова
17:07, 28.02.2017
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

Началото на дарителската кампания беше поставено с жест от самия автор на идеята, който дари терена, на който ще бъде изграден бъдещият парк. Той се намира на площ от 111 декара по течението на река Малък Искър, в община Правец. За изграждането на макетите организаторите ще търсят финансова подкрепа от фирми и институции. Освен това всеки може да се включи като изпрати дарителски SMS.

Съни Сънински, режисьор, автор на проекта „ България на длан": "За нас тази кампания е по-скоро символична, за да видим как всички можем да се обединим около нещо хубаво - да направим ""България на длан"!"

Големият българки музикант Теодоси Спасов с радост приема да стане лице на кампанията и създава музикалния дух на проекта.

Първият етап на дарителската кампания ще продължи до края на юни. До тогава трябва да бъдат събрани средства за създаването на първите десет макета в парка.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Политическата криза в Македония се пренесе в протести на улицата
Политическата криза в Македония се пренесе в протести на улицата
Жена загина при неправилно пресичане на жп прелез
Жена загина при неправилно пресичане на жп прелез